Yhteystiedot ja toiminta

SMOKin toiminta

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry:n (SMOK) tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää MP-kouluttajien ammattitaitoa. Vuonna 1994 perustettuun yhdistyksen toiminta keskittyy kouluttajien koulutukseen.

SMOKin jäsenet ovat tyypillisesti autokoulun opettajia tai muuten aktiivisesti moottoripyöräkoulutuksen kanssa työskenteleviä. Jäsenvaatimuksena on suoritettu moottoripyöräkouluttajakurssi.

Moottoripyöräkouluttajakursseja säännöllisesti Suomessa järjestävät SMOKin lisäksi vain Liikenneturva ja Suomen Autokoululiitto.

Yhdistyksen tavoitteena on saada MP- ja mopokoulutukseen osaavia kouluttajia alkuopetuksesta jatkokoulutukseen saakka.

SMOK mittaa kouluttajien ammattitaitoa moniosaisilla kouluttajatesteillä. Testit läpäisseet ovat oikeutettuja käyttämään auktorisoidun kouluttajan tunnusta, SMOK-merkkiä. Kouluttajatestin läpässeitä yhdistyksen noin 200 jäsenestä on 78 kappaletta.

Auktorisoidut kouluttajat kouluttavat tulevia kouluttajia ja toimivat kouluttajatestien vastaanottajina.

SMOKin koulutuksissa ja testeissä keskitytään kaksipyöräisillä ajamiseen ja kouluttamiseen. Osa-alueita ovat muun muassa ajomekaniikka, teoriaopetus, käytännön opetus ja oman ajotaidon kehittäminen. Kouluttajan on pystyttävä hallitsemaan moottoripyörä asvaltilla, hiekalla ja maastossa.

SMOKin jäsenet ovat osallistuneet alan kehitystyöhön muiden liikennealan järjestöjen kanssa kuten Liikenneturva, Suomen Autokoululiitto, MP69 ja SMOTO

Yhteystiedot

Hallitus 2019

Juho Levänen, puheenjohtaja,

puh. 040 532 1068, juholevanen@gmail.com

Jari Jokilampi, varapuheenjohtaja

Jussi Korhonen

Annina Kylmä

Esa Elo

Janne Tervola

puh. 040 34 24 304, janne.tervola@gmail.com

Jukka Vainikainen


Yhdistyksen kotipaikka: Tampere

Tilinumero: FI 745 7008 1200 37325

Laskutusosoite:

Suomen Moottoripyöräkouluttajat ry

Annina Kylmä

Pinolahdentie 19

03430 Jokikunta

Sähköpostilla: annina.niskanen@smokry.net