Liity jäseneksi

Haluatko olla mukana SMOK ry:n toiminnassa? Tahdotko kehittyä moottoripyöräkouluttajana? Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää moottoripyöräkoulutusta ja edistää moottoripyöräopettajien ammattitaitoa sekä kouluttajavalmiuksia. 

Jäsenyyden edellytys on toimiminen moottoripyöräopettajana esimerkiksi autokoulussa tai suoritettu moottoripyöräkouluttajakurssi.

Jos olet halukas kehittämään omia moottoripyöräilytaitojasi ja kouluttajavalmiuksiasi, tule mukaan SMOKin toimintaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen

Mukaan pääset maksamalla liittymis- ja jäsenmaksun (20 + 40 euroa) yhdistyksen tilille FI 745 7008 1200 37325.

Toiminta ja kouluttajatestit

Yhdistyksen toiminnassa voivat olla mukana kaikki jäsenmaksunsa maksaneet kouluttajat.

SMOK-kouluttajatesteissä on kaksi tasoa: ohjaajan ja auktorisoidun kouluttajan testit. SMOK ohjaaja -nimitystä saa käyttää, kun on läpäissyt teoriakokeen, opetusnäytön ja A-kortin käsittelykokeen SMOKin testaajien valvonnassa. 

Ohjaajatestien teoriakoe ja opetusnäyttö ovat samoja kuin auktorisoidun kouluttajan testeissä. Tämän lisäksi testattava rakentaa testeissä A-käsittelykokeen mukaisen radan ja suorittaa sen mukaiset käsittelytehtävät. Teoriakoe ja opetusnäyttö hyväksytään osasuorituksiksi auktorisoidun kouluttajan testeissä.

Auktorisoidun kouluttajan testeihin kuuluvat seuraavat osa-alueet:

Kaikki testien osa-alueet hyväksytysti suorittanut kokelas on oikeutettu käyttämään koulutustoiminnassaan SMOK auktorisoitu kouluttaja -nimitystä ja tästä kertovaa SMOKin merkkiä.

Tutustu kouluttajatestien sisältöön tästä.

Tervetuloa kehittämään moottoripyöräopetusta!