Vuoden 2010 MP-kouluttaja

Jarmo Jokilampi vuoden moottoripyöräkouluttajaksi

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry (SMOK) valitsi vuoden 2010 moottoripyöräkouluttajaksi Jarmo Jokilammen. Titteli myönnettiin nyt kymmenennen kerran. Palkinto myönnetään vuosittain koulutustyössä ansioituneelle SMOKin kouluttajalle.

Tamperelainen autokouluyrittäjä Jokilampi on moottoripyöräilijänä myöhäisherännäinen. Hän toimi useita vuosia isoveljensä, Jari Jokilammen autokoulussa opettajana osallistuen myös moottoripyöräkoulutuksiin. Lievä painostus tuotti lopulta tulosta ja osti kolmekymppisenä oman moottoripyörän.

Tästä alkoi kouluttautuminen moottoripyöräkouluttajaksi. Jokilampi toimi työnsä ohella MP69:n koulutusvastaavana. Samaan aikaan hän veti nuorille kuljettajille tarkoitetttua Young Driver of the Year -kilpailua, yhteensä kymmenkunta vuotta.

Jokilampi perusti vuonna 2002 moottoripyöräkoulutukseen keskittyvän Moto Survival ry:n. Hän toimi pitkään myös Suomen Motoristit ry:n koulutusvasaavana.

Kouluttajana Jokilampi on motivoiva ja perusteellinen. Luottamusta herättävä olemus saa myös aremmat oppilaat keskittymään oppimiseen.

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry perustettiin 1994 Virtasalmen Motoparkissa. Yhdistyksen tehtävänä on moottoripyöräkoulutuksen edistäminen ja moottoripyöräkouluttajien ammattitaidon ja kouluttajavalmiuksien kehittäminen.

SMOK toimii yhteistyössä muiden järjestöjen kuten Liikenneturvan, Autokoululiiton, Suomen Motoristit ry:n ja MP69:n kanssa. Vuoden moottoripyöräkouluttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.