Vuoden 2015 MP-kouluttaja

Pohjoisen pedantti kouluttaja

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry (SMOK) on valinnut vuoden 2015 moottoripyöräkouluttajaksi oululaisen Jussi Korhosen. Vuosittain myönnettävä palkinto annetaan koulutustyössä ansioituneelle SMOKin kouluttajalle.

Jussi on pitkän linjan moottoripyöräkouluttaja, joka on toiminut useassa autokoulussa mp-kouluttajana. Hiihtoa, maastopyöräilyä ja lohensoutua Tornionjoella harrastava Jussi on Pohjois-Suomen yksi tunnetuimpia moottoripyöräkouluttajia.

Jussi opettaa lentoasemanhuoltajia ja autonkuljettajia Oulun seudun ammattiopiston Kempeleen-Limingan yksikössä. Hän on työskennellyt siellä 20 vuotta ja on erikoistunut raskaan kaluston simulaatio-opetukseen ja sen kehittämiseen. Myös työkonesimulaattorit ovat tuttuja. Ammattiopiston lehtorin ammatin lisäksi hän toimii Suomen Motoristiopiston johtajana ja pääkouluttajana.

”Kouluttajana Jussi on pedantti jätkä. Hyvin perusteellinen ja analyyttinen kouluttaja, joka miettii mp-koulutusta monelta kantilta”, SMOKin kouluttajakollega kertoo.

Olemukseltaan Jussi on rauhallinen ja analyyttinen. Hänellä on hyvä näkemys siitä, miten moottoripyöräkouluttajien jatkokoulutusta tulisi kehittää ja kuinka kouluttajat saadaan innostumaan.

SMOK ry

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry on perustettu vuonna 1994. Yhdistyksen tehtävänä on moottoripyöräkoulutuksen edistäminen ja moottoripyöräkouluttajien ammattitaidon ja kouluttajavalmiuksien kehittäminen.

SMOK toimii yhteistyössä muiden järjestöjen kuten Liikenneturvan, Autokoululiiton, Suomen Motoristit ry:n ja MP69:n kanssa.

SMOK mittaa kouluttajien pätevyyttä monipuolisilla kouluttajatesteillä. Noin kahdestasadasta jäsenestä auktorisoituja, testit läpäisseitä kouluttajia on 57 kappaletta. Auktorisoidut kouluttajat kouluttavat tulevia kouluttajia ja toimivat kouluttajatestien vastaanottajina.

Vuoden moottoripyöräkouluttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.

Lisätietoja:

Vuoden kouluttaja Jussi Korhonen, 040 517 1900

SMOK puheenjohtaja Juho Levänen, 040 532 1068