Vuoden 2022 MP-kouluttaja

Vuoden moottoripyöräkouluttajaksi pitkän linjan ammattilainen Jyrki Annala

 

Suomen Moottoripyöräkouluttajat SMOK ry valitsi vuoden 2022 moottoripyöräkouluttajaksi liikenneopettaja, autokouluyrittäjä Jyrki Annalan Kangasalta. Annala on kouluttanut pian kolmekymmentä vuotta kestäneen kouluttajauransa aikana noin 1500 motoristia ja suunnilleen saman verran mopo-oppilaita.

 

Toimimme edelleen perinteisenä kivijalkayrityksenä, ja meillä hoidetaan luokkaopetus omissa tiloissa. Oppilaat pääsevät myös vaihtamaan ajovarusteet sisätiloissa ennen ajoharjoituksia, Annala kertoo.

 

Järvikulman Autokoulun moottoripyöräkursseilla koulutetaan vuosittain 50–60 oppilasta A-luokan ajokortteja varten. Mopo-oppilaita on ollut vuosittain huomattavasti enemmän kuin moottoripyöräoppilaita vuodesta 2011, jolloin mopokortin suorittajille tuli pakollinen käsittelykoe.  

 

Emme kuitenkaan opeta mopoilijoita vain kuljettajatutkinnon käsittelykokeeseen, vaan jokaisen kanssa ajetaan vähintään kolme tuntia, jotta ehditään edes hieman opettelemaan liikenteessä ajoa ja havainnointia, Annala painottaa.

 

Jyrki Annala kouluttaa itse keväästä syksyyn autokouluissaan pelkästään mopo- ja moottoripyöräoppilaita. Varsinainen sesonki alkaa, kun lumet sulavat ja pihat harjataan.

 

Sesongin alkaessa teen kuutena päivänä viikossa töitä aamusta iltaan, koska suma täytyy silloin purkaa, ja kaikilla on kauhea kiire saada ajokortti, Annala naurahtaa.

 

 

Laadukkaat kouluttajat katoavaa kansaperinnettä

 

Jyrki Annalan mielestä moottoripyöräopetuksen taso on laskenut, ja paljon asioita jää helposti opettamatta. Vuoden 2018 ajokorttilain muutokset vähensivät vaadittavia ajo-opetusmääriä eikä teoriaopetuksessa ole enää pakollisia moottoripyöräaiheisia tunteja. Järvikulman Autokoulussa onkin otettu käyttöön vapaaehtoinen teoriapaketti moottoripyöräoppilaille.

 

Koulutuksen trendi tuntuu nykyään olevan se, että oppilaiden pitäisi itse osata hakea tarvittavat tiedot. Nykysysteemi on valitettava. Monta tositarinaa ja käytännön esimerkkiä jää nyt kertomatta, eikä niitä ajotunneillakaan saa kerrottua, kun opettaja ajaa oppilaan perässä, Annala harmittelee.

 

Uusien liikenneopettajien näyttötutkinnon vaatimukset eivät nekään saa kokeneelta kouluttajalta kehuja. Suomen Moottoripyöräkouluttajat SMOK ry on vuosia tehnyt töitä opetuksen tason parantamiseksi. SMOK on luonut moottoripyöräkouluttajia varten vapaehtoisen testijärjestelmän, jonka läpäisemällä voi osoittaa kouluttajataitonsa. Kaikissa autokouluissa ei kuitenkaan ole SMOK ry:n auktorisoimia kouluttajia.

 

Valitettavasti moottoripyöräopettajien taso on niin heterogeeninen, että oikein hävettää. Taso on laskenut. Tämä on mestari-kisällihommaa, jossa oppi saadaan usein siellä, missä hommaa tehdään ammattitaidolla. Mielelläni ottaisin tähän oppiin nuorempia opettajia. Meitä on jo vähemmistö, jotka tätä tekevät. Pyöräkouluttajat ovat nykyään katoavaa kansanperinnettä, Annala toteaa.

 

Jyrki Annala osallistui ensimmäisen kerran SMOK ry:n kouluttajatesteihin vuonna 2000, jolloin hän suoritti hyväksyttävästi hitaat käsittelytehtävät, kirjallisen kokeen, rata-ajon sekä maastoajokokeen. Seuraavana vuonna Annala läpäisi myös kouluttajan opetusnäytön sekä nopeat ajotehtävät, ja hänet auktorisoitiin moottoripyöräkouluttajaksi vuonna 2001.

 

Oma moottoripyöräharrastus on tärkeää. Kevarikortin suorittaneista tulee hälyttävän vähän korttiluokan korottajia, joista kasvaa motoristeja, Annala pohtii harrastuksen tulevaisuutta.

 

Kouluttajatestien jälkeen Jyrki Annala on kehittänyt säännöllisesti omia kouluttajavalmiuksiaan useilla jatkokoulutuskursseilla sekä SMOK ry:n ja MP 69:n kouluttajatapahtumissa. Oma, jo mopo- ja kevari-iästä alkanut jatkuva harrastus maastossa ja maantiellä on pitänyt yllä ajotuntumaa ja mielenkiintoa lajiin.

 

Paljasjalkainen kangasalalainen Jyrki Annala valmistui liikenneopettajaksi vuonna 1994. Moottoripyöräoppilaita hän opetti jo opiskelu- ja harjoitteluaikanaan. Oman yrityksensä Järvikulman Autokoulu Oy:n Annala perusti vuonna 1999. Yrityksellä on kolme toimipistettä, yksi Kangasalla ja kaksi Tampereella. Autokoululla on alan nykysuuntauksista poiketen kiinteät toimitilat luokkahuoneineen eikä yritys kuulu mihinkään valtakunnalliseen autokouluketjuun.

 

Suomen Moottoripyöräkouluttajat SMOK ry valitsi Vuoden moottoripyöräkouluttajan nyt 22. kerran.

 

Vuoden moottoripyöräkouluttajat vuodesta 2001

2022 Jyrki Annala, Kangasala

2021 Teemu Lindgren, Helsinki

2020 Laura Liimatta, Kemi

2019 Tony Lind, Nokia

2018 Arto Raappana, Lahti

2017 Kai Niukkanen, Helsinki

2016 Esa Elo, Pori

2015 Jussi Korhonen, Oulu

2014 Janne Tervola, Helsinki

2013 Pertti Jaakkola, Pori

2012 Juha Vaskunlahti, Punkalaidun

2011 Antti Kortesuo, Juupajoki

2010 Jarmo Jokilampi, Kangasala

2009 Jari Jokilampi, Kangasala

2008 Kari Hanski, Tampere

2007 Seppo Tuumi, Pori

2006 Jari Tuores, Vaasa

2005 Timo Anttila, Porvoo

2004 Jyri "Jysky" Tengman, Riihimäki

2003 Joni Kuusisto, Vantaa

2002 Petri Tuovinen, Tampere

2001 Jyrki Hannonen, Järvenpää